X

Σχετικά με εμάς

X

Η ιστορία μας

Πλαστός & Κρεμμυδόπιτα

Πλαστός εξωτερική
Πλαστός Εσωτερική

Άνοιξη 1998, τους τελευταίους μήνες στο στρατό ξεκίνησα να μαγειρεύω για τους φαντάρους ώστε να γεμίσει ο χρόνος μου. Με οδηγό τη γιαγιά και τους γονείς μου από το τηλέφωνο, καθώς και τις γεύσεις, τις μυρωδιές αλλά κυρίως τις εικόνες και το πάθος μου για το φαγητό… Άρχισα να πειραματίζομαι στη στόφα και στο φούρνο των μαγειριών της 6ης ΜΣΕΠ Μυκόνου. Μια μέρα μαγείρεψα ψάρι πλακί και φεύγοντας ο διοικητής, όπως κάθε μέρα πήρε τη μερίδα του για το σπίτι. Καθότι φίλος της μητέρα μου, την επόμενη της τηλεφώνησε ενθουσιασμένος να της πει πόσο του άρεσε το φαγητό. Έτσι λοιπόν την ίδια μέρα, η μητέρα μου, με τη σειρά της μου μετέφερε τα νέα συμπληρώνοντας «μήπως να πας σε μια σχολή μαγειρικής τώρα που απολύεσαι από φαντάρος;».

Κρήτη (για καλή μου τύχη) 1998 Σεπτέμβρης λοιπόν να ‘μαι στη σχολή μαγειρικής στο Ηράκλειο. Λέω για καλή μου τύχη γιατί οι άνθρωποι που γνώρισα στα πρώτα χρόνια της πορείας μου ήταν παθιασμένοι και σοβαροί μάγειρες με μεράκι και γνώμονα την παράδοση.

Τολμηρός, ενθουσιώδης αλλά και έτοιμος για την κάθε πρόκληση άλλαξα πολλές δουλείες, πολλούς συνεργάτες, ταξίδεψα αρκετά στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό κυνηγώντας πάντα το καλύτερο πιάτο, το δύσκολο και κυρίως το ακατόρθωτο. Εμμονή και επιμονή να κάνω τη διαφορά. Αυτό με οδήγησε σε πολλές επαγγελματικές αναζητήσεις άλλα και σε έλλειψη συγκεκριμένης κατεύθυνσης. Προσπάθησα και εγώ με τη σειρά μου να πειράξω την ελληνική κουζίνα, να την «παντρέψω» με άλλες, να βάλω όρια, αλλά και να μαγειρέψω χωρίς όρια. Έτσι κατέληξα να πιστεύω απλά στις πρώτες ύλες (δε λέω ποιοτικές, γιατί ποιοτικό ή καλό ή όποια ορολογία χρησιμοποιούμε είναι σχετική με βάση τις γνώσεις και την αντίληψη του κάθε μάγειρα), στις ηλεκτρικές εστίες, στα κάρβουνα, στα ξύλα (τα αγαπημένα μου) και στα εργαλεία, που δεν κάνουν το μάστορα. Η θεωρία μου…απλά μπαίνω στην κουζίνα, ανάβω τις φωτιές και ξεκινάω. Ατομιστής αλλά και συνεργάσιμος, μαθητής με το πέρασμα των χρόνων, προσγειώνομαι καθημερινά σε νέες ιδέες, σε νέες αναθεωρήσεις με αφετηρία τις εικόνες που ξεκίνησα τότε. Απλά και λίγα υλικά κάνουν μια τέλεια συνταγή.

Antonopoulos
IMG 1119 5 scaled 1

Ο Chef μας

Νίκος Αντωνόπουλος

Είπαν οι πελάτες μας

Μαρτυρίες Πελατών

Νόστιμες πίτες, καλή εξυπηρέτηση, πολύ καλές τιμές

5/5

Γιάννης Παπαδόπουλος

Πελάτης

Ξετρελάθηκαν όλοι στο σπίτι με τις πίτες!

4/5

Μαρία Ιωάννου

Πελάτης

Αυθεντική γέυση, σωστοί επαγγελματίες.

4/5

Κωστής Καπετάνιος

Πελάτης

Το μυστικό μας στην γεύση

Υψηλής ποιότητας
πρώτες ύλες

Το μυστικό στην γεύση είναι οι σωστές πρώτες ύλες, η φαντασία και το πάθος σε αυτό που αγαπάς!
Αυτή είναι η κύρια συνταγή όταν μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας, όταν μαγειρεύουμε για τους φίλους μας... όταν μαγειρεύουμε για εσάς.
0 +
Νόστιμες πίτες
0 +
Καφέδες & ροφήματα
0 +
Σαλάτες
0 +
Γλυκά