Άνοιξη 1998, τους τελευταίους μήνες στο στρατό ξεκίνησα να μαγειρεύω για τους φαντάρους ώστε να γεμίσει ο χρόνος μου. Με οδηγό τη γιαγιά και τους γονείς μου από το τηλέφωνο, καθώς και τις γεύσεις, τις μυρωδιές αλλά κυρίως τις εικόνες και το πάθος μου για το φαγητό… Άρχισα να πειραματίζομαι στη στόφα και στο φούρνο των μαγειριών της 6ης ΜΣΕΠ Μυκόνου. Μια μέρα μαγείρεψα ψάρι πλακί και φεύγοντας ο διοικητής, όπως κάθε μέρα πήρε τη μερίδα του για το σπίτι. Καθότι φίλος της μητέρα μου, την επόμενη της τηλεφώνησε ενθουσιασμένος να της πει πόσο του άρεσε το φαγητό. Έτσι λοιπόν την ίδια μέρα, η μητέρα μου, με τη σειρά της μου μετέφερε τα νέα συμπληρώνοντας «μήπως να πας σε μια σχολή μαγειρικής τώρα που απολύεσαι από φαντάρος;».
Κρήτη (για καλή μου τύχη) 1998 Σεπτέμβρης λοιπόν να ‘μαι στη σχολή μαγειρικής στο Ηράκλειο. Λέω για καλή μου τύχη γιατί οι άνθρωποι που γνώρισα στα πρώτα χρόνια της πορείας μου ήταν παθιασμένοι και σοβαροί μάγειρες με μεράκι και γνώμονα την παράδοση.
Τολμηρός, ενθουσιώδης αλλά και έτοιμος για την κάθε πρόκληση άλλαξα πολλές δουλείες, πολλούς συνεργάτες, ταξίδεψα αρκετά στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό κυνηγώντας πάντα το καλύτερο πιάτο, το δύσκολο και κυρίως το ακατόρθωτο. Εμμονή και επιμονή να κάνω τη διαφορά. Αυτό με οδήγησε σε πολλές επαγγελματικές αναζητήσεις άλλα και σε έλλειψη συγκεκριμένης κατεύθυνσης. Προσπάθησα και εγώ με τη σειρά μου να πειράξω την ελληνική κουζίνα, να την «παντρέψω» με άλλες, να βάλω όρια, αλλά και να μαγειρέψω χωρίς όρια. Έτσι κατέληξα να πιστεύω απλά στις πρώτες ύλες (δε λέω ποιοτικές, γιατί ποιοτικό ή καλό ή όποια ορολογία χρησιμοποιούμε είναι σχετική με βάση τις γνώσεις και την αντίληψη του κάθε μάγειρα), στις ηλεκτρικές εστίες, στα κάρβουνα, στα ξύλα (τα αγαπημένα μου) και στα εργαλεία, που δεν κάνουν το μάστορα. Η θεωρία μου…απλά μπαίνω στην κουζίνα, ανάβω τις φωτιές και ξεκινάω. Ατομιστής αλλά και συνεργάσιμος, μαθητής με το πέρασμα των χρόνων, προσγειώνομαι καθημερινά σε νέες ιδέες, σε νέες αναθεωρήσεις με αφετηρία τις εικόνες που ξεκίνησα τότε. Απλά και λίγα υλικά κάνουν μια τέλεια συνταγή.
Νόστιμες πίτες, καλή εξυπηρέτηση, πολύ καλές τιμές
Ξετρελάθηκαν όλοι στο σπίτι με τις πίτες!
Αυθεντική γέυση, σωστοί επαγγελματίες.
Απολαύστε την πίτα μας, σε ένα φιλόξενο περιβάλλον γεμάτο με αρώμα φρεσκομαγειρεμένων φαγητών, που ξυπνάνε μνήμες της κουζίνας της γιαγιάς.
Ελαιόλαδο, Αλεύρι, Λαχανικά και όλα μας τα υλικά τα διαλέγουμε με προσοχή για να μαγειρέψουμε φαγητά όπως αυτά που φτιάχνουμε για τα παιδία μας!
Μπορείτε να πάρετε τις πίτες μας στο σπίτι σας. Παρέχουμε υπηρεσίες catering για κάθε περίσταση. Από ένα Κυριακάτικο τραπέζι μέχρι και στην αγαπημένη σας εκδήλωση!
Copyright 2021-2022 © Πλαστός & Κρεμμυδόπιτα
Κατασκευή MyConnection.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως την αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Τα απαραίτητα cookies πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας για τις ρυθμίσεις cookie.
Εάν απενεργοποιήσετε αυτά τα cookies, δεν θα μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας καθώς και να λειτουργήσουν σωστά οι λειτουργίες του site. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο θα πρέπει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε ξανά τα cookies για να λειτουργήσει σωστά ο ιστότοπος.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics και το Facebook Pixel για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών του ιστότοπου και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.
Η διατήρηση αυτού του cookie μας βοηθά να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.
Ενεργοποιήστε πρώτα τα απαραίτητα cookie για να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας!